Dustedagboka
Menu top

MITT VIKTIGSTE NYTTÅRSFORSETT

20170102

Det er et helt nytt år!! 2017!! Og dette er året da jeg skal bli filmstjerne, OL-vinner, elevrådsformann, gourmetkokk, turnstjerne og kunstner!

Okay, kanskje ikke. Men under den tradisjonelle nyttårsovernattingsfesten vår sa Chloe at alle måtte lage en liste over nyttårsforsetter. Hun var SÅ gira – viftet med hendene og greier!

Zoey og jeg lovet å lage hver vår liste, og så skal vi sammenligne dem. Så nå holder jeg på med min …

 

NYTTÅRSFORSETT NUMMER 1: Fortelle Brandon AKKURAT hva jeg føler for ham.

Det er bare det at hver gang jeg snakker med Brandon, blir jeg liksom helt gelé inni meg og står og ser ham inn i øynene i en EVIGHET, og det er vanskelig å huske å puste skikkelig. Så HVORDAN skal jeg liksom greie å sette sammen og uttale ord som forteller ham akkurat hva jeg føler???

Nei, den stryker jeg. Vi prøver igjen.

 

NYTTÅRSFORSETT NUMMER 1: Bli sterk!!

Da jeg hjalp pappa å bære juletreet ut på fortauet, sånn at søppelbilen kan hente det, måtte jeg stoppe og hvile tre ganger! Jeg mener, hvor teit er DET?? Jeg er jente, og jenter RULER! Men armene mine er tynne små kvister. Så jeg skal trene! Drikke proteinshake og drive med vektløfting og yoga! Det er bare det at … proteinshake smaker EKKELT! Jeg mener, har dere smakt dem, liksom? Og vektløfting virker dødskjedelig. Og jeg har PRØVD yoga en gang, og midt i timen, da alt var stille og fredelig, og alle hadde rumpa rettet opp mot taket … så prompet jeg!!!

Kanskje jeg bare skal fortsette å være svak, da. Men jeg kan sikkert finne et annet forsett. Hm …

 

NYTTÅRSFORSETT NUMMER 1: Prøve å være venner med Bri–

Glem det. Jeg greide ikke å skrive hele setningen engang. Lillesøsteren min er klin sprø. Det kan jeg ikke kontrollere. Ikke be meg om å prøve heller. Men kanskje …

 

NYTTÅRSFORSETT NUMMER 1: Gjøre alt jeg har av lekser med én gang jeg kommer hjem fra skolen.

For da har jeg resten av kvelden fri, så jeg kan tekste med venner og se på Netflix og skrive navnet til Brandon overalt på pulten min. LOL!!! Jeg mener, jeg digger tanken, men hva skal jeg liksom gjøre hvis Brandon ringer mens jeg sitter med matteleksene? LA VÆRE Å TA TELEFONEN, sånn at jeg får tid til å drømme om ham senere?!?!?! Øh, NEI. Da skal jeg ta telefonen og SNAKKE MED BRANDON. Så dette er bare ikke mulig å gjennomføre.

Men jeg må finne på noe bra, ellers blir Chloe kjempeskuffet.

 

NYTTÅRSFORSETT NUMMER 1: Bli veganer.

Dette er visst bra for miljøet og planeten, har jeg hørt. Og jeg kommer helt klart ikke til å savne kjøttpuddingen til mamma. Åh – det betyr at jeg aldri mer trenger å spise bestemors biff stroganoff heller!! Dette er bra! Kanskje dette er svaret. Det er bare én ting … Problemet med å være veganer er at jeg bare kan spise vegetarpizza. Og vent litt! Veganer betyr at man ikke spiser ost heller!! Så jeg kan ikke spise pizza i det hele tatt! Seriøst, en verden uten pizza er en verden uten glede.

Jeg digger Chloe, altså, men …

Å! Jeg tror jeg har det!! Det er ett løfte jeg VET at jeg greier å holde, og som jeg er flink til, og som er bra for men, og som sørger for at jeg ikke blir helt sprø (nesten, i alle fall). Så her kommer forsettet mitt:

 

NYTTÅRSFORSETT NUMMER 1 (og nå mener jeg det!): FORTSETTE Å SKRIVE DAGBOK.

Hver eneste dag. Det som er bra og det som ikke er bra. Skrive. Om. Det. Dette fikser jeg.

 

Hva er deres nyttårsforsetter? Fortell meg det i kommentarfeltet!

 

 

Postet i Blogg | 2 Kommentarer

HVORDAN SKAL JEG FORTELLE VENNINNEN MIN AT HUN LUKTER VONDT?

20161226

Jeg har fått en mail fra Anja, som skriver:

Hei Nikki!

BFF-en min er SUPERkul! Hun skjønner meg, og vi har masse felles … men det er ett problem. Hun lukter svette, og det er såpass ille at jeg ikke liker å ha henne tett innpå meg. Jeg vet at det er slemt sagt, men det lukter SKIKKELIG vondt. Men jeg har ikke lyst til å såre henne ved å si det til henne heller. Vær så snill å hjelpe meg, Nikki!

 

Mitt råd:

Hei, Anja!

Dette er jeg KJEMPEglad for at du spurte om, for jeg vet at det er noe mange kan kjenne seg igjen i og sikkert har lurt på.

Det kan være vanskelig og flaut å snakke om sånt som dette, men greia er at når vi kommer i puberteten, så skjer det kjemiske forandringer i kroppen. Vi begynner å svette mer, og lukte annerledes, og det er ikke alle som vet om det, eller som vet hva de skal gjøre med det.

Det er også viktig å huske at selv om dette kan handle om hygiene, for eksempel at hun må dusje oftere eller begynne å bruke deodorant, så kan det også være noe hun ikke kan kontrollere. Det kan for eksempel være en bivirkning av medisiner hun tar, eller skyldes maten de spiser hjemme hos henne. Og uansett hva grunnen er, så er det viktig at du ikke høres ut som om du anklager henne for noe.

Folk på vår alder er ofte veldig kritiske mot hverandre, og jeg syns helt klart ikke at man skal kritisere klærne til vennene sine, hvordan de ser ut på håret eller noe sånt. Men dette her ødelegger jo faktisk litt for vennskapet deres. Og hvis DU har lagt merke til at hun lukter svette, så har andre gjort det også. Og selv om det er ubehagelig å få høre noe sånt, så er det antagelig bedre at det er du som sier det enn at det kommer fra en som ikke bryr seg om følelsene hennes og kanskje til og med sier det på en slem måte.

Du sier at du ikke har lyst til å såre henne. Men greia er at du kanskje sårer henne allerede, hvis du forsøker å ikke være i nærheten av henne på grunn av lukten. Og prøv å tenke deg at du var henne – hvis det var du som luktet svette, ville du vel ha ønsket at noen som er glad i deg skulle si det til deg?

Du er en skikkelig god venn hvis du gjør noe som er ubehagelig for deg for å hjelpe henne. Og det KOMMER til å bli litt ubehagelig, det er helt klart. Men her er noen ting jeg tror kan hjelpe:

  1. Snakk med henne på tomannshånd. Selv om du kanskje vet at det er andre som tenker det samme som deg, så bør det bare være dere to der når du sier det. Kanskje du tenker at det hjelper at det er andre der, så hun skjønner at det ikke bare er du som mener dette, men helt ærlig: Det gjør det mye verre for henne. Og ikke si ”Andre merker det også” eller noe sånt. Det kommer bare til å gjøre henne helt sprø, for hun kommer til å gå rundt og lure på hvem som har snakket om at hun lukter vondt.
  2. Ikke gjør det til en stor sak. Hvis du oppfører deg som om du syns at dette er skikkelig ekkelt å ta opp og viser at du har gruet deg, så kommer hun til å legge merke til det. Prøv å få det til å virke som om det ikke er så farlig. Kanskje du kan understreke at dette er helt normalt, for eksempel kan du si ”Jeg hadde det samme problemet før jeg begynte å bruke deo” eller ”Hvis jeg glemmer å dusje, skjer det samme med meg også”.
  3. Vær forberedt på at hun vil forsvare seg. Uansett hvor fint du takler dette, er det fortsatt ganske flaut for henne. Det er liksom bare sånn det er. Så vær forberedt på at hun kan bli litt sur, og prøv å unngå å bli sur selv. Tenk på hvordan du ville følt deg hvis du var henne, og gi henne litt slingringsmonn hvis hun går i forsvar eller sier noe som ikke er så hyggelig.

Nå vil jeg spørre DERE om noe, og dere kan svare i kommentarfeltet: Hvis det var DU som luktet svette, hvordan hadde du ønsket at BFF-en din skulle fortalt deg det?

 

 

 

Postet i Blogg | 6 Kommentarer

JULETREDRAMA

20161217

Jeg FATTER virkelig ikke at dette skjer!!!!  

Akkurat nå skulle jeg ha vært på vinterfestivalen på skøytebanen og bare glidd over isen, hånd i hånd med BFF-ene mine, men neeeeeeei da! Vet dere hvor jeg er akkurat nå?

 Jeg sitter PRESSET opp i et hjørne i baksetet på bilen med en juletregrein i nakken, mens Brianna vræler av full hals til den kjempefine musikken på Prinsesse Sukkertopps juleplate!!!

 Det var MENINGEN at jeg skulle på vinterfestivalen sammen med Chloe og Zoey, og Brandon skulle også dit!! Og ikke nok med det, MacKenzie og familien hennes har reist på juleferie på et eller annet luksuriøst vintersportsted. Så det ville vært NULL sjanse for at hun kunne ØDELEGGE den fantastiske stunden jeg garantert ville ha hatt sammen med Brandon!!!

 Men da jeg kom ned trappa etter skoletid, klar til å dra ut, sa mamma: ”Å, så fint, du er klar allerede! Da drar vi!!”

 Et øyeblikk trodde jeg at hun hadde lest tankene mine og var helt klar til å kjøre meg til skøytebanen. FEIL!!

”Hele familien skal dra til en gård og velge juletre sammen!” kvitret hun. (Jeg tuller ikke. Hun hørtes ut som en fugl som sitter RETT utenfor vinduet ditt og synger som en gal den aller første morgenen du har kunnet sove lenge på det du kan huske.)

”Men mamma!! Jeg hadde tenkt å –”

 OG SÅ LOT HUN MEG IKKE SNAKKE FERDIG ENGANG! FREKT!!

 ”Ikke snakk om!” sang hun. ”Hele familien skal være sammen! Gå og sett deg i bilen!”

 ÆSJ!!

 Det var så vidt jeg rakk å få med meg mobilen. Og hele veien dit satt jeg og tekstet Chloe og Zoey for å si fra om at jeg var blitt kidnappet av en KLIN SPRØ DAME (som tilfeldigvis også var moren min).

Heldigvis var det ikke så langt til den gården, så jeg hadde et visst håp om at vi skulle finne et tre, hugge det og så komme oss hjem i tide til at jeg kunne dra på vinterfestivalen.

Jeg mener, hvor vanskelig er det å velge juletre? Alle trærne var jo … trær. Greiner, stammer, granbar. Vi parkerte like ved en haug med trær som var hugd ned allerede og sto klare til å bli solgt.

”Vi tar det”, sa jeg og pekte på det første treet jeg så.

 Pappa så ut som om han syntes det var fint, men mamma ristet på hodet og insisterte på at vi hadde dratt hit for å velge et tre som skulle hugges bare for vår skyld. Jeg mener, gjorde det noe at treet var hugd ned allerede, liksom???

Og så slepte hun oss med seg forbi de ferdighugde trærne og inn i juletreskogen. Greit, jeg skal innrømme at det var ganske pent der. Det snødde litt, og hele skogen lignet litt på et julekort. Men SÅ kom jeg til å tenke på at jeg KUNNE ha stått og drukket varm kakao og sett Brandon inn i øynene, og da var ikke den skogen mye pen lenger.

”Vi tar det der!!!” Nå var det Brianna som hadde funnet et tre. 

”Enig!” sa jeg uten å se på det engang. Pappa bare trakk på skuldrene.

 Men da sa fyren som jobbet der at vi ikke kunne få det treet, for det var noen som hadde reservert det allerede.

Hvordan reserverer man et tre??? Hvis de ville ha det, kunne de jo ha hugd det ned???

 Og da bare KLIKKA det for Brianna. Jeg mener, det var full pakke. Hun kastet seg ned på bakken, viftet med armer og bein og lagde en skikkelig sinna engel i snøen. Mamma og pappa sto og snakket sammen, og jeg gikk litt nærmere for å høre hva de sa. Og da de endelig snudde seg, så mamma på meg og bare ”Hvor er Brianna??” – og sendte meg DET stygge blikket, som om det liksom var MIN jobb å passe på henne!!!

Hvis du har lyst på en SKIKKELIG bra runde gjemsel, så anbefaler jeg å leke i skogen. Vi lette i minst en TIME før vi fant Brianna, som satt i den lille boden der man betalte for trærne, spiste godteri og så på Prinsesse Sukkertopp på telefonen til en av dem som jobbet der.

Jeg trodde faktisk ikke det kunne bli verre. Mamma og pappa ga opp hele tanken på en koselig opplevelse for hele familien og ble enige om å kjøpe et av trærne som allerede var hugd ned. Jeg syntes litt synd på mamma. Og da vi kom tilbake til parkeringsplassen, oppdaget de at de hadde glemt å ta med seg tau til å binde fast treet til taket av bilen. Mamma så ut som om hun var helt på gråten.

”Det går bra, mamma!” sa jeg. ”Det kan ligge i bagasjerommet!”

”Det får ikke plass!” hylte hun. Det var like før jeg ventet at hun skulle begynne å lage sinte engler i snøen, hun også.

”Jo da, hvis dere dytter toppen inn mellom Brianna og meg, og lar enden stikke ut bakerst.”

”Det kan bli litt trangt”, sa pappa, men han så ut som han begynte å tro at vi kanskje kom til å kunne dra derfra før jul.

Til slutt gikk mamma med på å prøve, og det er derfor jeg nå forsøker å skrive mens et juletre dytter til armen min.

Nå kjørte vi akkurat inn foran huset, og jeg hadde fortsatt et bitte lite håp om at jeg kunne få med meg den siste delen av vinterfestivalen. Jeg mener, det kunne til og med bli litt dramatisk og kult, som slutten på en romantisk komedie.

Men GJETT hva mamma nettopp sa??

”Familiehyggen fortsetter!! Nå går vi og pynter treet!!!”

 

 

Postet i Blogg | 3 Kommentarer

PROSJEKT ”HEMMELIG JULENISSE”

Nå er det snart jul, og jeg GLEDER meg! Eller … jeg gjorde det, men nå har Brianna lagd så mye kaos at jeg blir GAL!

Forrige søndag snublet jeg inn på kjøkkenet og fant resten av familien der – og de så ALTFOR våkne ut! Og i tillegg satt de og så på MEG og så skikkelig SPENT ut!

Jeg måtte liksom snu meg og sjekke om det sto noen bak meg, for jeg skjønte ingenting.

”Hva er det?” spurte jeg, og pappa åpnet munnen for å si noe, men før han kom så langt, begynte Brianna å hyle og slå i bordet. ”Hemmelig julenisse! Hemmelig julenisse! Hemmelig julenisse!”

Mamma la hånden bestemt på skulderen hennes – ja, for DET funker, liksom. Seriøst, hvis det hadde stanset galskapen hennes, ville jeg ha festet hendene mine på skuldrene hennes med superlim.

”Vi har noe spennende å fortelle”, sa mamma og prøvde å overdøve hylene til Brianna.

”Brianna”, sa pappa, ”vær litt stille, så mamma kan forklare det til Nikki.”

Jeg tok en neve ostepop fra posen i skapet og satte meg ved bordet. Mamma så hva jeg hadde tenkt å spise til frokost og hevet øyenbrynene, men sa ingenting. Og da ble jeg HELT sikker på at jeg IKKE kom til å like det hun skulle fortelle.

”Nå før jul skal vi ha et lite prosjekt i familien – hemmelig julenisse!” erklærte mamma, og Brianna begynte å løpe rundt og rundt bordet og fekte vilt med armene.

Pappa kremtet. ”Brianna syntes det var så gøy da de hadde hemmelig julenisse på ballettskolen at hun foreslo at vi skulle gjøre det her hjemme også, nemlig.”

Jeg bare SÅ på ham og mamma. ”Hun syntes det var gøy da de gjorde det på ballettskolen fordi hun fikk Amanda Hollister som sin hemmelige julenisse! Hun fikk mye finere gaver av henne enn hun kommer til å få av noen av oss.”

Mamma var helt enig med meg, det kunne jeg se. ”Vi skal gjøre et forsøk. Før jul skal du gjøre minst tre hyggelige ting for den du skal være hemmelig julenisse for, uten å fortelle den personen hvem du er.”

Før jeg rakk å protestere mer, trakk alle tre hver sin papirlapp som lå på bordet. Brianna hylte av glede da hun leste hva som sto på hennes lapp, og så smilte hun som en gærning og så på meg. Og så begynte hun å se ut i luften og overalt i rommet, bare ikke på meg, og prøvde å plystre uskyldig.

Hmmm, jeg LURER JAMMEN på hvem som er min hemmelige julenisse??

Jeg trakk pappa. Og det er bedre enn å trekke Brianna!! Men hva skal jeg gjøre for pappa? Jeg har lagd julegave til ham allerede – en superkul, tosidig bilderamme som han kan henge opp i speilet på bilen, med bilder av meg på den ene siden og Brianna på den andre. Ganske kult, ikke sant? Men nå må jeg finne på TRE TING TIL!!

Men i alle fall, da jeg kom ut av dusjen nå på lørdag og gikk inn på rommet mitt igjen, var HELE SENGA MI full av ostepop! Og da mener jeg ikke at det lå en POSE ostepop på senga mi. NEI DA. Det lå minst hundre smuldrete ostepop der og drysset det rare oransje pulveret sitt over alt sengetøyet.

”MAMMA!!” skrek jeg.

Og da sto plutselig Brianna i døra. ”OI!” sa hun med store øyne. ”Så UTROLIG koselig at noen har gjort noe SÅ HYGGELIG for deg, og gitt deg FROKOST på senga!”

OMG!!! Det heter frokost PÅ senga, ikke OVER HELE senga!!!

Men det er ikke den VERSTE ”hyggelige” tingen den hemmelige julenissen min har gjort!! For i går lå jeg og sløvet på sofaen og så på TV da jeg fikk en melding fra Brandon. Hjertet hoppet sånn ellevilt som det alltid gjør når jeg får en melding fra ham, og jeg konsentrerte meg om telefonen.

Hei Nikki! Øh … takk for kortet?

Plutselig lurte jeg på om ostepopen hadde herpa hjernen min eller noe, for jeg kunne ikke huske at jeg hadde sendt Brandon noe kort. Men jeg svarte likevel:

Bare hyggelig.

Jeg mener, hva skulle jeg ellers si? Det gikk noen minutter før han svarte, men jeg kunne se på skjermen at han satt og skrev … og da svaret endelig kom, sto det bare:

Så det er fra deg, altså?

Nå begynte jeg å få panikk. Hva var det han snakket om? Hadde han fått kort fra en annen jente, og så bare trodde han det var fra meg? Hva sto det egentlig på det kortet?

Og så sendte han meg et bilde. Av en konvolutt der det sto skrevet noe med skikkelig stygg skrift:

Til Branden fre Nikki

Fingrene mine bare stivnet. Jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle svare. Og så kom det et nytt bilde, av kortet som lå i konvolutten. Og jeg blir kvalm bare av å fortelle hva det sto på det:

Branden, JEG <3 DEG!!

Jeg vil ifte meg med deg!!! Vil du være sjærsten min??

”BRIANNA!!!!!!!” Jeg raste opp trappa for å sørge for at jeg ble enebarn, men mamma sto foran døra til rommet til Brianna.

”Ro deg ned, Nikki”, sa hun.

”Du vet jo ikke hva som har skjedd engang!!!”

”Jo, det gjør jeg. Hun har fortalt meg det. Og hun var så stolt av å ha funnet på noe som hun trodde ville gjøre deg og Brandon til enda bedre venner.”

OMG!!! Jeg mener det, livet mitt er bare OVER!!! Trodde hun virkelig at jeg hadde LYST til at hun skulle DRITE meg helt ut???

”Hun mente det godt”, sa mamma og sukket. ”Bare forklar det til Brandon.”

Så jeg sendte Brandon en melding og forklarte at kortet var ”FRE” Brianna, og det hadde han vel egentlig skjønt. Men jeg mener, det var fortsatt SUPERpinlig!! Så resten av dagen satt jeg og tekstet med Chloe og Zoey for å be om hjelp til å finne ut om det er ulovlig å selge lillesøsteren sin på nettet.

Jeg gruet meg til å treffe Brandon på skolen i dag, men han oppførte seg bare som om ingenting hadde skjedd, så etter hvert sluttet jeg heldigvis å være flau.

Og NÅ kom jeg akkurat på at jeg FORTSATT ikke har greid å finne på noe hyggelig jeg kan gjøre for pappa, og det er bare TOLV dager igjen til jul!!!

Har dere noen forslag til ting jeg kan gjøre for pappa? Og ikke minst til HVA jeg skal gjøre med Brianna? Jeg vet at hun mente det godt, men jeg vurderer fortsatt å KVERKE henne!!!

Postet i Blogg | 3 Kommentarer

SØSTEREN MIN HERMER ALLTID ETTER MEG

20161205

Jeg har fått mail fra Tuva, som trenger et råd:

Hei Nikki! Kanskje du kan hjelpe meg? Jeg har en søster som er noen år yngre enn meg, og hun hermer etter ABSOLUTT ALT jeg gjør. Det føles nesten som om hun vil være meg. Noen ganger er det gøy, men ganske ofte bare STJELER hun all oppmerksomhet. Og i tillegg må vi dele nesten alt vi eier. Mamma og pappa har sagt at jeg skal få min FØRSTE mobil til jul, og jeg gleder meg skikkelig! Men så vet jeg at jeg blir nødt til å la søsteren min få bruke den også, og det ødelegger mye av gleden.

Hvordan skal jeg få henne til å slutte å herme etter alt jeg gjør? Det føles som om hun stjeler personligheten min, så jeg ikke vet hvem jeg er lenger!

 

Mitt råd:

Gjett om jeg vet hvordan det er å ha en irriterende lillesøster, Tuva!!!

I motsetning til lillesøsteren din er jo Brianna åtte år yngre enn meg. Av og til føles det som om det et HOVEDGRUNNEN til at hun er så irriterende, at hun er så liten. Men jeg kan godt tenke meg at å ha en lillesøster som bare er noen år yngre kan være enda verre. Brianna vil i alle fall ikke låne klærne mine og sånn (selv om hun av og til vil låne mobilen min for å spille spill).

Jeg vedder på at moren og faren din har sagt at ”Det er et kompliment at folk hermer etter deg”, for sånt sier voksne ofte. Og da mener de at søsteren din bare hermer etter deg fordi hun beundrer deg, syns du er kul og vil være som deg. Og dermed burde du føle deg smigret. I alle fall er det sånn de voksne tenker.

Og jeg mener, det er jo sant! Men det blir ikke mer IRRITERENDE av den grunn. Det skjønner jeg KJEMPEgodt.

Det er jo ikke egentlig noe du kan gjøre for å få HENNE til å oppføre seg annerledes. Og hvis hun er sånn som Brianna, så blir det antagelig bare verre hvis du maser og kjefter. Så det eneste du kan kontrollere, er måten du reagerer på når hun hermer etter deg eller tar all oppmerksomheten eller rapper tingene dine.

Du kan gå rundt og være dødssur og irritert. Det er helt forståelig. Men … det føles jo ikke bra. Det er ikke gøy å være sint. Så jeg tror kanskje det beste – for DEG – er å finne ut hvordan du kan slutte å irritere deg. Kanskje du kan le av det i stedet, eller bli smigret, eller bare tenke at det sikkert går over. Jeg mener, du kommer alltid til å være storesøsteren hennes, og kanskje hun alltid kommer til å se opp til deg, men når dere blir eldre, er det jo lov å håpe at hun finner en litt mindre synlig måte å vise det på.

Og når det gjelder det med at hun stjeler all oppmerksomheten: Av og til er det jo bra at foreldrene våre er opptatt av andre enn oss. For det kan bety at de ikke alltid får det med seg når vi gjør noe teit. Men hvis akkurat det plager deg veldig, kan det være lurt av deg å snakke med moren og faren din om det. Spør om dere kanskje kan gjøre noe sammen uten søsteren din av og til. Du kan jo foreslå at de kan gjøre noe sammen med søsteren din uten deg også, det viktigste er at de skjønner at du har lyst til at det skal være bare dere innimellom.

Og det med at hun stjeler personligheten din så du ikke vet hvem du er lenger … altså, hvis det er HUN som hermer etter DEG, så er det jo HUN som ikke vet hvem hun er og vil være deg! Kanskje hun rett og slett er usikker? Uansett tror jeg at hun kommer til å bli lei av å gjøre alt du gjør og kommer til å få lyst til å gjøre ting på sin måte i stedet.

Og så var det mobilen. Jeg husker hvor lenge jeg måtte vente før jeg fikk min første telefon, og hvor glad jeg var da jeg ENDELIG fikk den. Det hadde vært SUPERKJIPT hvis jeg hadde vært nødt til å dele den med Brianna.

Men det høres ut som om du er forberedt på at det kan skje. Og dermed kan du også legge en plan for hvordan du skal takle det. Kanskje du kan be om at dere samles til familieråd, og så kan du si at du skjønner at hun kommer til å ville låne telefonen din av og til (og vær ærlig nå: hvis du hadde vært lillesøsteren, så ville du ha ønsket at storesøster skulle dele mobilen sin med deg innimellom, ikke sant?), men siden det tross alt er DIN telefon, så vil du lage noe regler.

Og da kan du forhåpentlig lage de reglene SAMMEN MED foreldrene dine. Kanskje hun skal få lov til å bruke telefonen din en time om dagen. Men da kan hun bare bruke den i den timen. Kanskje det er noen ting hun IKKE får lov til å bruke den til, for eksempel å gå inn på meldingene dine. Kanskje hun kan ha noe på mobilen, et spill, for eksempel, som DU ikke får lov til å bruke. Bare sånn at hun ikke blir sur for de andre reglene. J

Hvis dere gjør det sånn, kan det hende det ikke blir så mye krangling og bråk om den mobilen. Og hvis dere viser foreldrene deres at dere greier å være venner og ikke krangle om den telefonen, så kan det hende at hun også får sin egen telefon ganske snart?

Det er ikke så lett å være storesøster. Men det kule er at du ikke er alene – vi er mange som har det sånn!

Er det noen av dere som har småsøsken? Hvordan takler dere det når lillesøster eller lillebror hermer etter dere eller vil låne tingene deres?

Postet i Blogg | 3 Kommentarer

GALSKAP PÅ KJØPESENTERET

20161128

OMG, jeg er fortsatt i sjokk etter å ha vært på salg på fredag!

På torsdag var det Thanksgiving, og dagen etter Thanksgiving kalles Black Friday, og da er det SALG i alle butikker. Og vi hadde fri fra skolen.

Jeg har faktisk aldri vært på kjøpesenteret på Black Friday før, men det var helt VILT!!! Jeg visste faktisk ikke at folk blir så GÆRNE når det er salg.

Da mamma spurte om jeg ville bli med henne og Brianna på shopping klokka seks om morgenen på fredag, var jeg helt sånn: ”Ja, klart det, hvis ’shopping’ egentlig betyr ’sove og sikle’… for det er ALTFOR tidlig til å gjøre noe annet!”

Men så sa hun at jeg kunne få en iPad mini til halv pris, og da ble plutselig det med søvn ikke så viktig lenger!

Jeg var egentlig ikke spesielt trøtt eller sur da vekkerklokka ringte halv seks, for jeg hadde falt i skikkelig DYPT koma i nitiden kvelden før etter all maten på Thanksgiving.

Og rett utenfor vinduet mitt satt det faktisk noen fugler og kvitret en munter liten sang (vedder på at det var fordi de var skikkelig glad for at de ikke var kalkuner!), så det var litt kos.

Det var en ganske fin start på dagen, og den ble enda bedre av at mamma faktisk hadde vært ute og kjøpt frokost på McDonalds!

Jeg mener, vanligvis er hun helt sånn ”NEI, vi spiser IKKE fastfood her i huset!”. Men tanken på å kunne kjøpe kantklipper til hagen på halv pris fikk henne tydeligvis til å ta helt av!

Siden vi dro hjemmefra så tidlig, tenkte jeg at det sikkert ikke kom til å være så mye folk ute. Jeg mener, jeg var vel ikke den ENESTE som spiste til jeg besvimte på Thanksgiving. Men GJETT om jeg tok feil, da!

Da vi kom til kjøpesenteret, så det nesten ut som en øy i et hav av folk. Seriøst, det var SJUKT mye folk som skulle på shopping!

Man skulle liksom tro at Katy Perry sto i inngangen og skrev autografer eller noe, for folk dyttet og presset … noen brølte, til og med!

Da vi endelig kom oss inn, var det supervanskelig å komme inn i de butikkene vi ville inn i. Uansett hvor vi prøvde, var det kø langt ut av døra, og det var det INGEN som likte!

En mann vi sto i kø sammen med, var så frustrert at han omtrent skummet av raseri. Og da en som jobbet i butikken forsøkte å gå forbi køen, brølte han: ”IKKE NOE SNIKING! Kom igjen, folkens, vi viser ham hva vi gjør med folk som sniker!”

Jeg hadde en følelse av at han ikke kjente noen andre i køen, så jeg lurte litt på hva han mente at ”vi” skulle gjøre med folk som sneik.  Kjefte på dem? Tvinge dem til å stille seg bakerst? Binde dem og steke dem på bål?

Men det aller verste var da vi endelig kom inn i lekebutikken. For da bare KLIKKA det for Brianna.

Det var SJUKT mye folk der, så hun bare skrek ”Greit, nå teller jeg til tre, og da må ALLE komme seg ut av butikken, ellers blir det BRÅK!”

Men det var selvfølgelig ingen som hørte på henne, så dermed fikk hun bare helt sammenbrudd.

Siden jeg er en superkul storesøster, hvisket jeg til mamma: ”Kanskje dere kan gå og hilse på julenissen, så blir hun glad igjen, og så kan jeg kjøpe julegave til henne mens dere er borte. Men gi meg bilnøkkelen … for jeg må gjemme gaven i bilen!”

Jeg visste jo at køen for å hilse på julenissen kom til å være kjempelang, så da fikk jeg masse tid til å kjøpe Prinsesse Sukkertopp-sykkelen Brianna ønsker seg. Den har rosa dusker på håndtakene og sykkelkurv med bilde av Prinsesse Sukkertopp.

Og det beste var at jeg hadde råd til den, for den var på salg, med 75 prosent AVSLAG!! JUHUUUU! Planen var å legge den i bagasjerommet før Brianna så den, og så snike den inn i huset, pakken den inn og legge den under juletreet. Det kom til å bli TIDENES BESTE julegave!

Jeg sto en halv time i kø før jeg kom fram til kassa så jeg kunne betale for sykkelen. Jeg var SÅ letta for at jeg ENDELIG skulle komme meg ut av lekebutikken, for det var helt VILT der inne!

Men rett før kassadama slo inn sykkelen, kom det en liten jente løpende, hoppet opp på den og begynte å sykle rundt i butikken mens hun skrek ”Jeg EEEELSKER Prinsesse Sukkertopp!!!”

Vekterne løp etter henne, så jeg fikk den tilbake, men jeg mener, det var helt SJUKT!!

Har DERE opplevd helt ville tilstander på salg noen gang? Og kjøpte dere noe bra?

Postet i Blogg | Comments Off on GALSKAP PÅ KJØPESENTERET

GUTTENE MOT JENTENE!!

20161121

HVEM HAR DET LETTEST NÅR DE LIKER NOEN – GUTTENE ELLER JENTENE? HVA SYNS DERE?

Okay, de fleste av dere vet hvem han her er, ikke sant?

Han heter Max Crumbly, og han er en god venn av Brandon. Max går på South Ridge ungdomsskole, og så er han på Buste-venner noen dager i uken og hjelper Brandon med  alle dyrene der.

Og dere husker kanskje historien fra Dustedagboka 10 om den gangen han reddet oss? Chloe, Zoey, Marcy, Brandon og jeg holdt på å havne i KJEMPEtrøbbel med rektor, og ville antagelig ha måttet sitte igjen i ukevis – i BESTE fall!!

Men uansett, det er en jente på skolen til Max som heter Erin, og Max liker henne kjempegodt. Jeg mener, han LIKER henne. Så Brandon ba meg om et råd. Han lurte på hva Max burde gjøre for at Erin skal skjønne at han liker henne.

Og det er skikkelig SPRØTT, for jeg vet jo at JENTER bekymrer seg og blir helt RARE når det er gutter de liker, men jeg visste ikke at GUTTER også gjør det.

Så jeg bare: ”Det er SÅ mye lettere for gutter, da! For stort sett bare ignorerer guttene oss.”

Og Brandon bare: ”FEIL! Det er jo TI ganger verre for gutter. Det er UTROLIG vanskelig å snakke med jenter, og dere gjør oss skikkelig nervøse. Og som regel bare SER jentene på oss, som om vi er GÆRNE eller noe!”

Så i alle fall, vi begynte å diskutere hvem som er greiest og lettest å snakke med, gutter eller jenter.

Jeg syns jo at jenter stort sett er greie mot gutter, og lettere å snakke med.

Men Brandon sier at gutter er MYE greiere mot jenter enn jentene er mot guttene.

Og dermed trenger Brandon og jeg råd og hjelp fra dere, om hva Max burde gjøre.

Skal han la Erin skjønne at han liker henne? JA eller NEI?!

Og hvis svaret er JA, hva slags ting kan han gjøre på skolen for å vise henne at han er en bra fyr og en god venn?

Og til slutt: Hvem har det LETTEST når de virkelig LIKER noen, GUTTER eller JENTER? (Og hvorfor syns du det er sånn?)

Skriv svaret ditt i kommentarfeltet!

(Og hvis du har lyst til å bli bedre kjent med Max, kan du lese om ham i Max uflaks 1 – Superantihelten)

Postet i Blogg | Comments Off on GUTTENE MOT JENTENE!!

Når venninnen din vil ha deg for seg selv

20161114

Jeg har fått et spørsmål fra Frida, som skriver:

Venninnen min vil ikke at jeg skal være sammen med de andre vennene mine. Hun blir sur og lei seg hvis jeg snakker med andre eller avtaler å gjøre noe sammen med dem. Men når hun snakker med dem selv, oppfører hun seg som om det aldri har skjedd.

Hun sier at jeg ikke er glad i henne mer. Jeg sier at jeg ER det, og jeg har ikke lyst til at hun skal bli sur, men hun vil ikke høre på meg! Hva skal jeg gjøre?

 

Mitt råd:

Hei Frida!

Det høres skikkelig slitsomt ut å ha en så kravstor venninne. Men du er ikke barbien hennes, liksom! Hun kan ikke legge deg i en eske under senga, sånn at ingen andre får leke med deg!

Jeg tipper at hun antagelig er ganske usikker. Når folk føler seg trygge, forsøker de nemlig ikke å holde BFF-ene sine i bånd.

Jeg mener, jeg ville ALDRI sagt til Chloey eller Zoey at hvis de VIRKELIG var vennene mine, ville de BARE vært sammen med meg!

Og noe sånt ville aldri de sagt heller. Og det er fordi vi stoler på at uansett hva vi driver med når vi ikke er sammen, så ender det med at vi sitter i bøttekottet på skolen og ler av det sammen.

Det er antagelig ikke så lurt å si til henne at du tror hun er usikker, for det kan lett føre til at hun blir flau og går i forsvar. Så kanskje du burde spørre HVORFOR hun oppfører seg sånn, og se hva hun sier.

Du kan for eksempel si noe sånt: ”Det er helt tydelig at du blir lei deg når jeg er sammen med andre venner. Men hvorfor blir du det? Er du redd for at jeg ikke kommer til å ha tid til deg mer hvis jeg er venner med andre også?”

Og hvis hun begynner å snakke om at du ikke bryr deg om henne, så spør hvorfor hun tror det.

Kanskje du har glemt noe som var viktig for henne, eller er supertreig med å svare på meldingene hennes, eller ikke EGENTLIG hører etter når hun snakker, fordi du sitter og dagdrømmer om å løpe gjennom en blomstereng mens du holder helten din i hånden?

Så snart dere finner ut hva problemet er, og får snakket om det, kommer hun antagelig til å føle seg mye tryggere. Og hvis det ikke skjer, så kan det hende at det er best å slutte å være sammen med henne. Jeg mener, du er altfor stor til den barbieesken under senga, så det er på tide å komme seg ut av den!

 

Hva syns dere? Har dere et råd til Frida?

 

Postet i Blogg | 1 kommentar

TELEFONEN MIN ER KNUST!

20161107

Dette er det aller verste som har skjedd i hele verdenshistorien! Greit, det kan hende jeg har sagt det før, men denne gangen mener jeg det virkelig!

Dette kommer dere IKKE til å tro …

TELEFONEN MIN BLE KNUST!

La dere merke til det, at jeg sa ”telefonen min ble knust”, og ikke ”jeg knuste telefonen min”?? For det var VIRKELIG ikke min skyld!!

Jeg orker ikke å fortelle alle detaljer om hva som skjedde. Det er bare altfor traumatisk. Jeg skal nøye meg med noen stikkord: Brianna, et glass peanøttsmør og en frisbee.

Og når jeg sier at den ble knust, så mener jeg SKIKKELIG knust. Skjermen er knust i en fantasillion biter. Og nå kommer det verste – mamma og pappa sier at hvis jeg vil ha den reparert, må jeg betale for det SELV!! Seriøst, har dere HØRT noe mer URETTFERDIG??? Det koster OVER HUNDRE DOLLAR!!!!

Og jeg har null penger i lommeboka. Det vet jeg, for i går dro Chloe, Zoey og jeg for å spise cupcakes, og så hadde jeg ikke penger til å betale. Men Zoey stilte opp og spanderte!

Og nå har jeg sjekket det hemmelige lageret mitt, der jeg gjemmer krisepengene mine. Jeg har dem i en skoeske under senga, merket SKOLESAKER, så Brianna skal ligge unna. Men … der er det bare FJORTEN dollar!

Så HVORDAN skal jeg liksom greie å skaffe nesten HUNDRE til?!?!?!?!?!?

Jeg har noen ideer:

  1. Samle tomflasker og bokser og pante dem. Da får jeg fem cent per boks eller flaske. Og da trenger jeg bare … TO TUSEN bokser og flasker. Og jeg mener, kan dere tenke dere hvor kult det er å rote rundt i søpla på skolen og i hele byen for å lete etter tomgods? NOT!!!
  2. Selge mammas samling av porselensfigurer på EBay. Det høres grusomt ut, men seriøst, de står jo bare i kasser i garasjen! Hun ser aldri på dem engang! (Og det er ikke noe rart, for de er SUPERstygge!) Hun kommer antagelig ikke til å oppdage at de er vekk før jeg er gammel nok til å dytte de nydelige barnebarna hennes opp i trynet på henne, så hun får noe annet å tenke på. Men det kan hende hun blir så sur at hun aldri snakker med meg mer likevel …
  3. Lufte hunder! Jeg elsker jo hunder! Brandon kan helt sikkert gi meg navnene på folk som nettopp har adoptert hunder fra Buste-venner!! Eller kanskje han husker hvordan det gikk da jeg skulle passe på de valpene …
  4. Sitte barnevakt! Jeg passer jo på Brianna hele tiden! Jeg bare får ikke penger for det. Men jeg kan lage visittkort og dele dem ut på ballettskolen hennes, og så får alle se hvor flink jeg er med de små ballerinaene. Så lenge Brianna ikke gjør et eller annet SINNSSYKT som får meg til å kjefte på henne og true med å drukne Prinsesse Sukkertopp-dukken hennes i do når vi kommer hjem. Hm. Kanskje ikke barnevakt, da …
  5. Jeg vet det! Jeg kan tilby meg å vaske kakerlakkbilen! Kakerlakken på taket gjør den nemlig for stor til at den får plass i en vanlig bilvask, så pappa må vaske den selv. Og det hater han! Men han liker at bilen er helt ren, for jeg mener, ingen stoler vel på en skadedyrutrydder med spindelvev over hele bilen?? Det må jeg da kunne tjene minst tjue dollar på, ikke sant?

 

Greit, da må jeg bare finne ut hvordan jeg skal få kakerlakkbilen supermøkkete HVER DAG i en uke, og så er det i boks!!!

Postet i Blogg | 4 Kommentarer

Kanskje Brianna ikke ødela Halloween likevel?

20161031 

Juhuuuuu! Endelig Halloween!

Okay, dere husker sikkert det jeg fortalte i forrige uke, at Brianna oppførte seg som en idiot i hobbybutikken og ødela alt da jeg skulle kjøpe litt ny og skummel Halloween-pynt? Hun er så UTROLIG irriterende!

Men.

Da vi kom hjem, tok jeg fram den tragiske gamle pynten vår og fant ut at det bare ikke gikk. Vi KUNNE ikke sette fram de latterlige, sprukne gresskarene flere ganger. Og selv om mamma nektet å kjøpe den kule kjempeedderkoppen de hadde i den butikken, så er jeg jo superkreativ! Jeg kunne lage ny, kul pynt med ting vi hadde hjemme fra før!

Og vet dere hva? Det gjorde jeg!!! Og det kan dere også!! (Okay, det er litt seint for i år, kanskje … men neste år!)

Jeg startet med svart, tykt papir. Ikke så veldig avansert, ikke sant? Men man trenger ikke å være så kunstnerisk som meg engang for å klippe ut svarte flaggermus og teipe dem opp i vinduene. (Det kan være lurt å spørre om lov – mamma ble ganske sur da hun så det, men så viste jeg henne at det ikke var noe problem å få vekk teipen igjen, og da var det greit.) En annen ting som ser skikkelig kult ut, er å teipe opp enkle, skumle figurer INNE i lampeskjermer – bare husk å skru av lampen en liten stund før du gjør det, så du ikke brenner deg på pæren. Og hvis du ikke tror du greier å tegne en flaggermus, kan du bare bildegoogle ”flaggermus”, så finner du en tegning du kan bruke som mal. Det samme kan du gjøre med spøkelser og hekser!

Og så tok jeg en tur i søpla! Nei da, jeg rotet ikke gjennom gørra i søppelposene. Jeg fant noen UBRUKTE søppelsekker og klippet dem opp sånn at de ble forvandlet til superskumle edderkoppnett jeg kunne henge på døra til rommet mitt. Kanskje jeg skal la dem henge der for å holde Brianna unna!! Det du gjør, er å brette dem og klippe dem på samme måte som når du lager snøfnugg av papir. Eller du kan bare klippe lange strimler og teipe dem sammen som edderkoppnett.

Siden det funket så bra med søppelsekker, lurte jeg på om vi hadde noe annet jeg kunne bruke … og fant en haug tomme doruller i papiravfallet! Skummelt, ikke sant? LOL!!! Men bare nå skal dere høre!

Dette er superenkelt, og kjempeskummelt. Du skjærer ut skumle øyne i gamle dorullhylser, og så setter du lys i dem. Ikke levende lys, så klart, det er jo papp, men du kan bruke elektriske telys, juletrebelysning eller andre ting. Og så plasserer du dem rundt huset, i busker eller andre steder der det er skummelt å ha lysende øyne i mørket. Hvis du har farget silkepapir, kan du også lime det inni dorullene, sånn at øynene lyser i forskjellige farger.

Og så lagde jeg den siste tingen. Jeg hadde superlyst på noe skikkelig kult ute, siden jeg ikke kunne kjøpe den kule zombiefamilien. Og så gikk jeg på nettet og fant en skikkelig god idé til hvordan jeg kunne lage lysende spøkelser! Du trenger juletrelys eller noe tilsvarende som kan brukes ute, så det kan hende du må be foreldrene dine om hjelp til akkurat det, men ellers er dette kjempelett. Til hvert spøkelse trenger du et rundt stativ av ståltråd eller lignende, og det kan du lage selv, eller du kan f.eks. bruke et sånt stativ som planter kan klatre på, hvis dere har sånne. I tillegg trenger du et hvitt putevar eller en hvit søppelsekk, juletrebelysning og en tusj. Tegn et spøkelsesansikt på putevaret/søppelsekken. Plasser juletrebelysningen i stativet, trekk putevaret/søppelsekken utenpå, skru på lyset – ferdig! Her ser du hvordan det ser ut:

http://princesspinkygirl.com/tomato-cage-halloween-ghosts/2/

Jeg håper dere liker ideene mine! Og hvis dere har noen gode ideer til hjemmelaget Halloween-pynt selv, blir jeg kjempeglad for tips!

 

Postet i Blogg | 4 Kommentarer
Archives
Bottom Rip