Fem ting du kan gjøre når du kjeder deg

Av og til tror jeg mamma er HJERNEDØD! Dette er en sånn dag.

Det har regnet hele ettermiddagen, noe som er KJEMPEdøvt. Og det som var enda verre, var at alle TV-kanalene datt ut!

Jeg ropte ”Mammaaaaaaaa!!!!” Men hun svarte ikke. Så jeg løp opp på rommet til mamma og pappa, og der lå hun og tok en ettermiddagslur. Da jeg hadde ristet i henne i minst fem minutter, mumlet hun: ”Det der skjedde forrige uke også. Det selskapet vi får kabel-TV fra, stinker. Signalene kommer snart tilbake, og det gjør nettet også.”

Nettet også!? Jeg løp til PC-en, så fort at jeg nesten snublet og gikk på trynet. Hun hadde rett. Nettet var også nede!

Jeg løp tilbake til henne og spurte: ”Når kommer det tilbake igjen?!?” Og hun sa at i forrige uke hadde alt vært nede i to timer.

Og jeg bare: ”Neeeeeiiiiii!!!!”, akkurat som en som løper i sakte film vekk fra en diger eksplosjon. Jeg hadde planlagt alt jeg skulle gjøre den ettermiddagen, og ingenting av det kom til å funke uten TV eller nett. Jeg mener, det regnet så voldsomt at huset begynte å føles som en ubåt. Så hva skulle jeg ellers gjøre?

Etter å ha stirret på TV-en i omtrent ti minutter og forsøkt å tvinge den til å virke igjen med mine overmenneskelige tankekrefter, gikk jeg tilbake til mamma igjen og sa: ”Jeg kjeeeeeeder meg!!!”

Og hun sa: ”Du er for smart til å kjede deg, Nikki. Finn på noe å gjøre og la meg få sove, ok?”

For smart til å kjede meg? Hva er det for slags teit logikk??

Jeg satt der og skummet i minst ti minutter, og så skjønte jeg at mamma hadde rett – selskapet vi får kabel-TV fra, stinker!

Siden jeg helt tydelig ikke kom til å kunne se på TV, måtte jeg finne på noe annet å gjøre.

Jeg fant ut at jeg skulle lage en liste over ting man kan gjøre når man kjeder seg og ikke har TV eller Internett, sånn at jeg hadde en plan hvis dette skjedde igjen. Og her er det jeg skrev:

1. Få den snørrete lillesøsteren din til å gi deg manikyr og pedikyr.
2. Bruk de fantastiske kunstneriske talentene dine til å tegne en tatovering på deg selv … men ikke vis den til noen! Det kan hende alle kommer til å be deg om å tegne tatoveringer på dem også, og det kan være kjempeslitsomt!
3. Lag hjemmelaget falskt spy sånn at du har et lager av det hvis du vil holde deg hjemme fra skolen i nærmeste fremtid. (Det er alltid lurt å være forberedt! Bare pass på at du setter det i kjøleskapet og merker det ”Naturfagsprosjekt” eller noe sånt, sånn at ingen spiser det eller skjønner hva det er.)
4. Ta bilder av alle de utslitte klærne dine, sånn at du kan gi foreldrene dine håndfast bevis for at du har klesproblemer og at de er helt NØDT til å ta deg med på kjøpesenteret sånn at du kan få shoppet vilt.
5. Lat som om virkeligheten er akkurat sånn som et nettsamfunn. Poke brødrene og søstrene dine. Løp bort til moren og faren din og gi dem en statusoppdatering: ”Jeg har nettopp spist en riskake! Nam!” eller ”Jeg må skikkelig tisse! Snakkes!”

Ok, det er en ganske kort liste, men det er et sted å starte!

Og nå som vi har TV og Internett igjen, kan jeg kose meg med å surfe med smileys på tåneglene, en diger blå sommerfugl på hånden, to glass med falskt spy i kjøleskapet, et fotoalbum fullt av grusomme gamle strekkbukser som pressmiddel for shopping i fremtiden … og en irritert mor som vet altfor mye om hva jeg spiser og når jeg går på do.

Hva gjør DERE når dere kjeder dere? Nå er jeg nysgjerrig!!

Dette innlegget ble postet i Blogg. Lag bokmerke av permalenke.