Fem ting du kan gjøre når du kjeder deg

Av og til tror jeg mamma er HJERNEDØD! Dette er en sånn dag.

Det har regnet hele ettermiddagen, noe som er KJEMPEdøvt. Og det som var enda verre, var at alle TV-kanalene datt ut!

Jeg ropte ”Mammaaaaaaaa!!!!” Men hun svarte ikke. Så jeg løp opp på rommet til mamma og pappa, og der lå hun og tok en ettermiddagslur. Da jeg hadde ristet i henne i minst fem minutter, mumlet hun: ”Det der skjedde forrige uke også. Det selskapet vi får kabel-TV fra, stinker. Signalene kommer snart tilbake, og det gjør nettet også.”

Nettet også!? Jeg løp til PC-en, så fort at jeg nesten snublet og gikk på trynet. Hun hadde rett. Nettet var også nede!

Jeg løp tilbake til henne og spurte: ”Når kommer det tilbake igjen?!?” Og hun sa at i forrige uke hadde alt vært nede i to timer.

Og jeg bare: ”Neeeeeiiiiii!!!!”, akkurat som en som løper i sakte film vekk fra en diger eksplosjon. Jeg hadde planlagt alt jeg skulle gjøre den ettermiddagen, og ingenting av det kom til å funke uten TV eller nett. Jeg mener, det regnet så voldsomt at huset begynte å føles som en ubåt. Så hva skulle jeg ellers gjøre?

Etter å ha stirret på TV-en i omtrent ti minutter og forsøkt å tvinge den til å virke igjen med mine overmenneskelige tankekrefter, gikk jeg tilbake til mamma igjen og sa: ”Jeg kjeeeeeeder meg!!!”

Og hun sa: ”Du er for smart til å kjede deg, Nikki. Finn på noe å gjøre og la meg få sove, ok?”

For smart til å kjede meg? Hva er det for slags teit logikk??

Jeg satt der og skummet i minst ti minutter, og så skjønte jeg at mamma hadde rett – selskapet vi får kabel-TV fra, stinker!

Siden jeg helt tydelig ikke kom til å kunne se på TV, måtte jeg finne på noe annet å gjøre.

Jeg fant ut at jeg skulle lage en liste over ting man kan gjøre når man kjeder seg og ikke har TV eller Internett, sånn at jeg hadde en plan hvis dette skjedde igjen. Og her er det jeg skrev:

1. Få den snørrete lillesøsteren din til å gi deg manikyr og pedikyr.
2. Bruk de fantastiske kunstneriske talentene dine til å tegne en tatovering på deg selv … men ikke vis den til noen! Det kan hende alle kommer til å be deg om å tegne tatoveringer på dem også, og det kan være kjempeslitsomt!
3. Lag hjemmelaget falskt spy sånn at du har et lager av det hvis du vil holde deg hjemme fra skolen i nærmeste fremtid. (Det er alltid lurt å være forberedt! Bare pass på at du setter det i kjøleskapet og merker det ”Naturfagsprosjekt” eller noe sånt, sånn at ingen spiser det eller skjønner hva det er.)
4. Ta bilder av alle de utslitte klærne dine, sånn at du kan gi foreldrene dine håndfast bevis for at du har klesproblemer og at de er helt NØDT til å ta deg med på kjøpesenteret sånn at du kan få shoppet vilt.
5. Lat som om virkeligheten er akkurat sånn som et nettsamfunn. Poke brødrene og søstrene dine. Løp bort til moren og faren din og gi dem en statusoppdatering: ”Jeg har nettopp spist en riskake! Nam!” eller ”Jeg må skikkelig tisse! Snakkes!”

Ok, det er en ganske kort liste, men det er et sted å starte!

Og nå som vi har TV og Internett igjen, kan jeg kose meg med å surfe med smileys på tåneglene, en diger blå sommerfugl på hånden, to glass med falskt spy i kjøleskapet, et fotoalbum fullt av grusomme gamle strekkbukser som pressmiddel for shopping i fremtiden … og en irritert mor som vet altfor mye om hva jeg spiser og når jeg går på do.

Hva gjør DERE når dere kjeder dere? Nå er jeg nysgjerrig!!

Dette innlegget ble postet i Blogg. Lag bokmerke av permalenke.

Kommentarer til Fem ting du kan gjøre når du kjeder deg

 1. LINNEA says:

  Hei elsker bøkene dine har lest alle til 10 du mååååå lage flere bøker💛💛👍🏼👍🏼😀😀😄😄

 2. Dustebok superfan says:

  Har lest alle bøkene til nr. 5 på under en måned.
  Jeg elsker bøkene! Forsett med dem! Fortsett med dem!
  Fortsett med dem!

 3. Thea says:

  ka kan eg gjøre ute i 18grader hjelppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (;

 4. en jente says:

  Pliis, kan du ikke lage flere bøker….!? Pliis, da slipper jeg jo å ljede meg,…..hvis jeg gjør det da…..!!?!!<3

 5. en jente says:

  Jeg pleier å lese, tegne, male, lage ting ,(elsker slike ting ) være ute, er litt dum og ser alt for mye på tv’n ov på mobilen….drive med venner…å en HAUG ting til….:)

 6. Selma says:

  Kan du svare på de første spørsmålene mine? pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis????!!!!!!!!

 7. Kristina says:

  Haha send meg en msn

 8. Wenche says:

  HALOO??? Er det noen der?? Du har ikke skrevet noe på sånn 2 månder nå…? PLS SKRIV NOE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg FREAKER ut!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Selma says:

  NÅ var det mer en en måned siden du har skrevet NOE her!Kjeder meg…:(

 10. Cutgirl123 says:

  September går så sakte

 11. ps says:

  eg digger dustedagboker men eg har bare lest den furste

 12. Cutgirl123 says:

  Nå er det ikke lenge til bok nr.5 kommer
  Gleder meg sykt

 13. Cutgirl123 says:

  Gleder meg til slutten av september må ikke lese boken på en dag

 14. Wenche says:

  Når jeg kjeder meg:

  -Går jeg rundt i ring og tenker på One Direction
  -Leser i One Direction bøkene mine
  -Stirrer på One Direction plakatene mine
  -Hører på One Direction eller Little Mix musikk :)

  Men et eneste lite spørsmål:
  Hvilken hårfarge har du!?

 15. Selma says:

  Hei!Har noen spørsmål !
  1.Ønsker du deg kjæledyr?
  2.Har du/har du hatt et dyr?
  3.Hva er favorittdyret ditt?

  Jeg skal snart få et hamster!
  Hilsen Selma

 16. dustefan says:

  what!? kommer bok fem i september!!!!!!?? iiiiiiiiiiiiikkkk!!!!!!!!!!!!!! må spare…må spare….. MEN DET GÅR JO IKKE!! for jeg er,som Nikki, skikkelig DÅRLIG til å spare:( fordi jeg(en annen likhet) bruker alle pengene mine på tegne ting. må vist be mamma om penger. ehehe PINLIG ;p

 17. Mari says:

  Leser bøkene for 100. gang.. Blir aldri lei :) Kommer Hvordan duste til dagboka di på norsk?

 18. Maja og anine says:

  Jeg hopper på trampolinen lager snømann sykler leker spiller på ipoden leser dustedagboka og leker med alfi hunden min også går jeg bort til en venn

 19. Cutgirl123 says:

  Det må komme en ny bok snart jeg har lest alle bøkene
  Jeg kjeder meg i hjel vis det ikke kommer en ny bok

 20. abeliever says:

  Tegner, leser bok, chatter på whatsapp, leser i GIRL:IT blader, leker teite ting (noen ganger morsomme) med søstrene mine.

 21. martine says:

  Sitter og ser om det har kommet noe på denne bloggen

Legg igjen kommentar

E-postadressen din blir ikke vist. Feltene merket * må fylles ut.


Du kan bruke disse html-kodene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*