JULETREDRAMA

20161217

Jeg FATTER virkelig ikke at dette skjer!!!!  

Akkurat nå skulle jeg ha vært på vinterfestivalen på skøytebanen og bare glidd over isen, hånd i hånd med BFF-ene mine, men neeeeeeei da! Vet dere hvor jeg er akkurat nå?

 Jeg sitter PRESSET opp i et hjørne i baksetet på bilen med en juletregrein i nakken, mens Brianna vræler av full hals til den kjempefine musikken på Prinsesse Sukkertopps juleplate!!!

 Det var MENINGEN at jeg skulle på vinterfestivalen sammen med Chloe og Zoey, og Brandon skulle også dit!! Og ikke nok med det, MacKenzie og familien hennes har reist på juleferie på et eller annet luksuriøst vintersportsted. Så det ville vært NULL sjanse for at hun kunne ØDELEGGE den fantastiske stunden jeg garantert ville ha hatt sammen med Brandon!!!

 Men da jeg kom ned trappa etter skoletid, klar til å dra ut, sa mamma: ”Å, så fint, du er klar allerede! Da drar vi!!”

 Et øyeblikk trodde jeg at hun hadde lest tankene mine og var helt klar til å kjøre meg til skøytebanen. FEIL!!

”Hele familien skal dra til en gård og velge juletre sammen!” kvitret hun. (Jeg tuller ikke. Hun hørtes ut som en fugl som sitter RETT utenfor vinduet ditt og synger som en gal den aller første morgenen du har kunnet sove lenge på det du kan huske.)

”Men mamma!! Jeg hadde tenkt å –”

 OG SÅ LOT HUN MEG IKKE SNAKKE FERDIG ENGANG! FREKT!!

 ”Ikke snakk om!” sang hun. ”Hele familien skal være sammen! Gå og sett deg i bilen!”

 ÆSJ!!

 Det var så vidt jeg rakk å få med meg mobilen. Og hele veien dit satt jeg og tekstet Chloe og Zoey for å si fra om at jeg var blitt kidnappet av en KLIN SPRØ DAME (som tilfeldigvis også var moren min).

Heldigvis var det ikke så langt til den gården, så jeg hadde et visst håp om at vi skulle finne et tre, hugge det og så komme oss hjem i tide til at jeg kunne dra på vinterfestivalen.

Jeg mener, hvor vanskelig er det å velge juletre? Alle trærne var jo … trær. Greiner, stammer, granbar. Vi parkerte like ved en haug med trær som var hugd ned allerede og sto klare til å bli solgt.

”Vi tar det”, sa jeg og pekte på det første treet jeg så.

 Pappa så ut som om han syntes det var fint, men mamma ristet på hodet og insisterte på at vi hadde dratt hit for å velge et tre som skulle hugges bare for vår skyld. Jeg mener, gjorde det noe at treet var hugd ned allerede, liksom???

Og så slepte hun oss med seg forbi de ferdighugde trærne og inn i juletreskogen. Greit, jeg skal innrømme at det var ganske pent der. Det snødde litt, og hele skogen lignet litt på et julekort. Men SÅ kom jeg til å tenke på at jeg KUNNE ha stått og drukket varm kakao og sett Brandon inn i øynene, og da var ikke den skogen mye pen lenger.

”Vi tar det der!!!” Nå var det Brianna som hadde funnet et tre. 

”Enig!” sa jeg uten å se på det engang. Pappa bare trakk på skuldrene.

 Men da sa fyren som jobbet der at vi ikke kunne få det treet, for det var noen som hadde reservert det allerede.

Hvordan reserverer man et tre??? Hvis de ville ha det, kunne de jo ha hugd det ned???

 Og da bare KLIKKA det for Brianna. Jeg mener, det var full pakke. Hun kastet seg ned på bakken, viftet med armer og bein og lagde en skikkelig sinna engel i snøen. Mamma og pappa sto og snakket sammen, og jeg gikk litt nærmere for å høre hva de sa. Og da de endelig snudde seg, så mamma på meg og bare ”Hvor er Brianna??” – og sendte meg DET stygge blikket, som om det liksom var MIN jobb å passe på henne!!!

Hvis du har lyst på en SKIKKELIG bra runde gjemsel, så anbefaler jeg å leke i skogen. Vi lette i minst en TIME før vi fant Brianna, som satt i den lille boden der man betalte for trærne, spiste godteri og så på Prinsesse Sukkertopp på telefonen til en av dem som jobbet der.

Jeg trodde faktisk ikke det kunne bli verre. Mamma og pappa ga opp hele tanken på en koselig opplevelse for hele familien og ble enige om å kjøpe et av trærne som allerede var hugd ned. Jeg syntes litt synd på mamma. Og da vi kom tilbake til parkeringsplassen, oppdaget de at de hadde glemt å ta med seg tau til å binde fast treet til taket av bilen. Mamma så ut som om hun var helt på gråten.

”Det går bra, mamma!” sa jeg. ”Det kan ligge i bagasjerommet!”

”Det får ikke plass!” hylte hun. Det var like før jeg ventet at hun skulle begynne å lage sinte engler i snøen, hun også.

”Jo da, hvis dere dytter toppen inn mellom Brianna og meg, og lar enden stikke ut bakerst.”

”Det kan bli litt trangt”, sa pappa, men han så ut som han begynte å tro at vi kanskje kom til å kunne dra derfra før jul.

Til slutt gikk mamma med på å prøve, og det er derfor jeg nå forsøker å skrive mens et juletre dytter til armen min.

Nå kjørte vi akkurat inn foran huset, og jeg hadde fortsatt et bitte lite håp om at jeg kunne få med meg den siste delen av vinterfestivalen. Jeg mener, det kunne til og med bli litt dramatisk og kult, som slutten på en romantisk komedie.

Men GJETT hva mamma nettopp sa??

”Familiehyggen fortsetter!! Nå går vi og pynter treet!!!”

 

 

Dette innlegget ble postet i Blogg. Lag bokmerke av permalenke.