Når venninnen din vil ha deg for seg selv

20161114

Jeg har fått et spørsmål fra Frida, som skriver:

Venninnen min vil ikke at jeg skal være sammen med de andre vennene mine. Hun blir sur og lei seg hvis jeg snakker med andre eller avtaler å gjøre noe sammen med dem. Men når hun snakker med dem selv, oppfører hun seg som om det aldri har skjedd.

Hun sier at jeg ikke er glad i henne mer. Jeg sier at jeg ER det, og jeg har ikke lyst til at hun skal bli sur, men hun vil ikke høre på meg! Hva skal jeg gjøre?

 

Mitt råd:

Hei Frida!

Det høres skikkelig slitsomt ut å ha en så kravstor venninne. Men du er ikke barbien hennes, liksom! Hun kan ikke legge deg i en eske under senga, sånn at ingen andre får leke med deg!

Jeg tipper at hun antagelig er ganske usikker. Når folk føler seg trygge, forsøker de nemlig ikke å holde BFF-ene sine i bånd.

Jeg mener, jeg ville ALDRI sagt til Chloey eller Zoey at hvis de VIRKELIG var vennene mine, ville de BARE vært sammen med meg!

Og noe sånt ville aldri de sagt heller. Og det er fordi vi stoler på at uansett hva vi driver med når vi ikke er sammen, så ender det med at vi sitter i bøttekottet på skolen og ler av det sammen.

Det er antagelig ikke så lurt å si til henne at du tror hun er usikker, for det kan lett føre til at hun blir flau og går i forsvar. Så kanskje du burde spørre HVORFOR hun oppfører seg sånn, og se hva hun sier.

Du kan for eksempel si noe sånt: ”Det er helt tydelig at du blir lei deg når jeg er sammen med andre venner. Men hvorfor blir du det? Er du redd for at jeg ikke kommer til å ha tid til deg mer hvis jeg er venner med andre også?”

Og hvis hun begynner å snakke om at du ikke bryr deg om henne, så spør hvorfor hun tror det.

Kanskje du har glemt noe som var viktig for henne, eller er supertreig med å svare på meldingene hennes, eller ikke EGENTLIG hører etter når hun snakker, fordi du sitter og dagdrømmer om å løpe gjennom en blomstereng mens du holder helten din i hånden?

Så snart dere finner ut hva problemet er, og får snakket om det, kommer hun antagelig til å føle seg mye tryggere. Og hvis det ikke skjer, så kan det hende at det er best å slutte å være sammen med henne. Jeg mener, du er altfor stor til den barbieesken under senga, så det er på tide å komme seg ut av den!

 

Hva syns dere? Har dere et råd til Frida?

 

Dette innlegget ble postet i Blogg. Lag bokmerke av permalenke.