PROSJEKT ”HEMMELIG JULENISSE”

Nå er det snart jul, og jeg GLEDER meg! Eller … jeg gjorde det, men nå har Brianna lagd så mye kaos at jeg blir GAL!

Forrige søndag snublet jeg inn på kjøkkenet og fant resten av familien der – og de så ALTFOR våkne ut! Og i tillegg satt de og så på MEG og så skikkelig SPENT ut!

Jeg måtte liksom snu meg og sjekke om det sto noen bak meg, for jeg skjønte ingenting.

”Hva er det?” spurte jeg, og pappa åpnet munnen for å si noe, men før han kom så langt, begynte Brianna å hyle og slå i bordet. ”Hemmelig julenisse! Hemmelig julenisse! Hemmelig julenisse!”

Mamma la hånden bestemt på skulderen hennes – ja, for DET funker, liksom. Seriøst, hvis det hadde stanset galskapen hennes, ville jeg ha festet hendene mine på skuldrene hennes med superlim.

”Vi har noe spennende å fortelle”, sa mamma og prøvde å overdøve hylene til Brianna.

”Brianna”, sa pappa, ”vær litt stille, så mamma kan forklare det til Nikki.”

Jeg tok en neve ostepop fra posen i skapet og satte meg ved bordet. Mamma så hva jeg hadde tenkt å spise til frokost og hevet øyenbrynene, men sa ingenting. Og da ble jeg HELT sikker på at jeg IKKE kom til å like det hun skulle fortelle.

”Nå før jul skal vi ha et lite prosjekt i familien – hemmelig julenisse!” erklærte mamma, og Brianna begynte å løpe rundt og rundt bordet og fekte vilt med armene.

Pappa kremtet. ”Brianna syntes det var så gøy da de hadde hemmelig julenisse på ballettskolen at hun foreslo at vi skulle gjøre det her hjemme også, nemlig.”

Jeg bare SÅ på ham og mamma. ”Hun syntes det var gøy da de gjorde det på ballettskolen fordi hun fikk Amanda Hollister som sin hemmelige julenisse! Hun fikk mye finere gaver av henne enn hun kommer til å få av noen av oss.”

Mamma var helt enig med meg, det kunne jeg se. ”Vi skal gjøre et forsøk. Før jul skal du gjøre minst tre hyggelige ting for den du skal være hemmelig julenisse for, uten å fortelle den personen hvem du er.”

Før jeg rakk å protestere mer, trakk alle tre hver sin papirlapp som lå på bordet. Brianna hylte av glede da hun leste hva som sto på hennes lapp, og så smilte hun som en gærning og så på meg. Og så begynte hun å se ut i luften og overalt i rommet, bare ikke på meg, og prøvde å plystre uskyldig.

Hmmm, jeg LURER JAMMEN på hvem som er min hemmelige julenisse??

Jeg trakk pappa. Og det er bedre enn å trekke Brianna!! Men hva skal jeg gjøre for pappa? Jeg har lagd julegave til ham allerede – en superkul, tosidig bilderamme som han kan henge opp i speilet på bilen, med bilder av meg på den ene siden og Brianna på den andre. Ganske kult, ikke sant? Men nå må jeg finne på TRE TING TIL!!

Men i alle fall, da jeg kom ut av dusjen nå på lørdag og gikk inn på rommet mitt igjen, var HELE SENGA MI full av ostepop! Og da mener jeg ikke at det lå en POSE ostepop på senga mi. NEI DA. Det lå minst hundre smuldrete ostepop der og drysset det rare oransje pulveret sitt over alt sengetøyet.

”MAMMA!!” skrek jeg.

Og da sto plutselig Brianna i døra. ”OI!” sa hun med store øyne. ”Så UTROLIG koselig at noen har gjort noe SÅ HYGGELIG for deg, og gitt deg FROKOST på senga!”

OMG!!! Det heter frokost PÅ senga, ikke OVER HELE senga!!!

Men det er ikke den VERSTE ”hyggelige” tingen den hemmelige julenissen min har gjort!! For i går lå jeg og sløvet på sofaen og så på TV da jeg fikk en melding fra Brandon. Hjertet hoppet sånn ellevilt som det alltid gjør når jeg får en melding fra ham, og jeg konsentrerte meg om telefonen.

Hei Nikki! Øh … takk for kortet?

Plutselig lurte jeg på om ostepopen hadde herpa hjernen min eller noe, for jeg kunne ikke huske at jeg hadde sendt Brandon noe kort. Men jeg svarte likevel:

Bare hyggelig.

Jeg mener, hva skulle jeg ellers si? Det gikk noen minutter før han svarte, men jeg kunne se på skjermen at han satt og skrev … og da svaret endelig kom, sto det bare:

Så det er fra deg, altså?

Nå begynte jeg å få panikk. Hva var det han snakket om? Hadde han fått kort fra en annen jente, og så bare trodde han det var fra meg? Hva sto det egentlig på det kortet?

Og så sendte han meg et bilde. Av en konvolutt der det sto skrevet noe med skikkelig stygg skrift:

Til Branden fre Nikki

Fingrene mine bare stivnet. Jeg visste virkelig ikke hva jeg skulle svare. Og så kom det et nytt bilde, av kortet som lå i konvolutten. Og jeg blir kvalm bare av å fortelle hva det sto på det:

Branden, JEG <3 DEG!!

Jeg vil ifte meg med deg!!! Vil du være sjærsten min??

”BRIANNA!!!!!!!” Jeg raste opp trappa for å sørge for at jeg ble enebarn, men mamma sto foran døra til rommet til Brianna.

”Ro deg ned, Nikki”, sa hun.

”Du vet jo ikke hva som har skjedd engang!!!”

”Jo, det gjør jeg. Hun har fortalt meg det. Og hun var så stolt av å ha funnet på noe som hun trodde ville gjøre deg og Brandon til enda bedre venner.”

OMG!!! Jeg mener det, livet mitt er bare OVER!!! Trodde hun virkelig at jeg hadde LYST til at hun skulle DRITE meg helt ut???

”Hun mente det godt”, sa mamma og sukket. ”Bare forklar det til Brandon.”

Så jeg sendte Brandon en melding og forklarte at kortet var ”FRE” Brianna, og det hadde han vel egentlig skjønt. Men jeg mener, det var fortsatt SUPERpinlig!! Så resten av dagen satt jeg og tekstet med Chloe og Zoey for å be om hjelp til å finne ut om det er ulovlig å selge lillesøsteren sin på nettet.

Jeg gruet meg til å treffe Brandon på skolen i dag, men han oppførte seg bare som om ingenting hadde skjedd, så etter hvert sluttet jeg heldigvis å være flau.

Og NÅ kom jeg akkurat på at jeg FORTSATT ikke har greid å finne på noe hyggelig jeg kan gjøre for pappa, og det er bare TOLV dager igjen til jul!!!

Har dere noen forslag til ting jeg kan gjøre for pappa? Og ikke minst til HVA jeg skal gjøre med Brianna? Jeg vet at hun mente det godt, men jeg vurderer fortsatt å KVERKE henne!!!

Dette innlegget ble postet i Blogg. Lag bokmerke av permalenke.